DMJOP

Een vastgoedorganisatie met ambitie om in de toekomst te verduurzamen, kan aanzienlijke voordelen behalen door te kiezen voor een Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan (DMJOP). In tegenstelling tot een traditioneel MJOP, dat zich richt op één-op-één vervangingen van elementen en installaties, biedt een DMJOP een breder perspectief dat duurzaamheid integreert in het onderhoudsplan.

Bij Teelker & Van Alfen kunt u vertrouwen op onze deskundige experts die gecertificeerd zijn volgens de NEN 2767 en NTA 8800 normen. Dé ingrediënten voor een betrouwbaar en effectief DMJOP!

DMJOP opstellen door Teelker & Van Alfen; ervaren vastgoed en energieprestatie adviseurs


 • Ruime praktijkervaring met vastgoedonderhoud

 • Gecertificeerde integraal vastgoed inspecteurs & adviseurs volgens NEN 2767 en RVB BOEI.

 • Gecertificeerde Energieprestatie Adviseurs NTA 8800.

 • Bekend met diverse vastgoedapplicaties zoals O-Prognose, Planon, Condor en Vastware.

 • Brede kennis van verschillende type vastgoed: woningen, woongebouwen, kantoren, winkelcentra, bunkers, Rijksgebouwen, Koninklijke paleizen en nog veel meer.

 • Werkzaam voor verschillende opdrachtgevers: particulier, beleggers, VvE’s, vastgoedorganisaties, woningbouwverenigingen, gemeentes, provincies, rijksoverheid.

Wat is een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMJOP)?


Met een DMJOP worden duurzaamheidsaspecten zoals energie-efficiëntie, hergebruik van materialen, en het verminderen van de CO2-voetafdruk systematisch geïntegreerd in een meerjarenonderhoudsplan. Het onderhoudplan houdt rekening met natuurlijke vervangingsmomenten en biedt mogelijkheden om duurzame upgrades uit te voeren, zoals het installeren van energiezuinige systemen of het toepassen van duurzame isolatiematerialen.

Waarom kiezen voor een DMJOP in plaats van een MJOP?


Door te kiezen voor een DMJOP legt een vastgoedorganisatie een solide basis voor toekomstige verduurzaming. Het stelt hen in staat om stapsgewijs en efficiënt te werken aan een duurzamer vastgoedportfolio, met lange termijn voordelen op het gebied van kostenbesparing, waardebehoud en milieuprestaties.

Wij bieden op maat gemaakte DMJOP’s die aansluiten bij de specifieke duurzaamheidsdoelstellingen en ambities van uw vastgoedorganisatie.

Verschil tussen MJOP en (D)MJOP


Een MJOP gaat uit van één-op-één vervangingen van elementen, waarbij duurzaamheid niet automatisch wordt meegenomen. Bijvoorbeeld, door ‘natuurlijke vervangingsmomenten’ te benutten, zoals het na-isoleren van een platdak tijdens vervanging van de dakbedekking. Dit zorgt voor een duurzame upgrade. Deze effectieve manier van verduurzaming van vastgoed is wel opgenomen in een Duurzaam Meerjarenonderhoudsplan (D)MJOP.

Heeft u ambities om uw vastgoed in de toekomst te verduurzamen? Lees hier dan meer over een (D)MJOP of vraag hieronder een offerte aan.

Conditiemeting NEN 2767 noodzakelijk voor DMJOP


Om effectief en efficiënt te kunnen plannen en begroten, is een betrouwbare basis essentieel. Net als voor een regulier MJOP is ook voor een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMJOP) een conditiemeting volgens de NEN 2767 norm van cruciaal belang. De conditiemeting geeft inzage in vervangingsmomenten van bouwdelen en installaties. Op basis van dit inzicht kan de koppeling met een duurzame toekomst gemaakt worden door verduurzaming af te stemmen op natuurlijke vervangingsmomenten van bouwdelen en installaties.

Voordelen van een DMJOP


 • Duurzame investeringen: duurzaamheidsaspecten worden geïntegreerd in het onderhoudsplan.

 • Kostenefficiëntie: optimaliseren van onderhoudsbeheer door te verduurzamen op natuurlijke vervangingsmomenten.

 • Waardevermeerdering: Duurzame upgrades zorgen voor waardeverhoging en behoud van het vastgoed.

 • Milieuprestaties: De ecologische voetafdruk van een gebouw wordt verbeterd en het draagt bij aan het realiseren van klimaatdoelstellingen.

 • Toekomstbestendig: Voorbereid zijn om toekomstige wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid binnen de bouw- en vastgoedsector.

Kosten DMJOP


Een veel gestelde vraag is wat zijn de kosten van een DMJOP? De kosten zijn sterk afhankelijk van de omvang van de opdracht. Onze ervaren vastgoedadviseurs luisteren graag naar de wensen en ambities van uw organisatie, zodat we een passende prijsopgave kunnen maken. Zo bent u verzekerd van een betrouwbaar en kwalitatief onderhoudsplan dat volledig is afgestemd op uw duurzame toekomstambities. Vul eenvoudig het onderstaande formulier in om een offerte aan te vragen voor een duurzaam meerjarenonderhoudsplan op maat.

jamo_van_alfen

DMJOP voor uw gebouw(en) laten opstellen?


Bent u opzoek naar een vastgoed adviesbureau voor een deskundig en betrouwbaar DMJOP? Neem contact op met onze deskundige ing. Jamo van Alfen via (026) 785 37 58 of vul het onderstaande contactformulier in.

Teelker & Van Alfen

Ontdek de meerwaarde van onze integrale bouwkundige inspecties en adviezen. Van nauwkeurige analyses tot heldere rapportages, wij zorgen voor een solide basis van kwaliteit en veiligheid. Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Kantoor
Meester B.M. Telderstraat 7
6842 CT Arnhem

(026) 785 37 58

info@teelkervanalfen.nl

KvK: 90289056

Offerte DMJOP aanvragen