Opleveringskeuring nieuwbouw

Kies voor kwaliteit en vermijd verrassingen. Onze ervaren bouwkundig inspecteur checkt je nieuwe woning nauwkeurig op bouwkundige gebreken en de staat van afwerkingen. Met een opleveringskeuring nieuwbouw ontvang je een gedetailleerd bouwkundig rapport voor een zorgeloze oplevering. Verzeker jezelf van een hoogwaardige woninginspectie.

Ook bij nieuwbouw komen bouwkundige gebreken of bouwfouten voor!

Wat is een opleveringskeuring nieuwbouwwoning?


Een opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning is een grondige inspectie die wordt uitgevoerd voordat de woning aan de koper wordt opgeleverd. Onze ervaren bouwkundige inspecteur controleert de bouwkundige staat en afwerking van de woning, inclusief installaties en materialen. Eventuele gebreken, afwijkingen of tekortkomingen worden vastgelegd in een gedetailleerd bouwkundig rapport. Deze opleverkeuring biedt de koper zekerheid over de kwaliteit en staat van de woning en voorkomt onaangename verrassingen na de oplevering. Het stelt de koper in staat om eventuele tekortkomingen te laten herstellen voordat de woning definitief wordt overgedragen. Investeer in gemoedsrust en laat uw nieuwbouwwoning professioneel inspecteren door een onafhankelijke bouwkundig expert.

Wat zijn de kosten van een opleveringskeuring nieuwbouw?


Genoemde bedragen zijn incl. btw en gelden voor locaties binnen een straal van <30 km vanaf Arnhem, én voor woningen tot maximaal 500 m3 inhoud. Voor woningen groter dan 500 m3 inhoud geldt een meerprijs van € 35,- per 100 m3.

Voor- of eindoplevering

Opleveringskeuring

v.a. € 375,-

 • Visuele keuring van bouwdelen en installaties

 • Keuring van maximaal 120 minuten

 • Bouwbedrijf stelt het Proces-verbaal van oplevering op.

 • Bouwkundig rapport betreft een schaduwrapportage

 • Uitgebreide inspectie vooroplevering OF eindoplevering

Voor- en eindoplevering

Opleveringskeuring +

v.a. € 595,-

 • Visuele keuring van bouwdelen en installaties

 • Keuring van maximaal 120 minuten

 • Bouwbedrijf stelt het Proces-verbaal van oplevering op.

 • Bouwkundig rapport betreft een schaduwrapportage

 • Uitgebreide inspectie vooroplevering EN eindoplevering

Opleveringskeuring nieuwbouw door Teelker & Van Alfen


Teelker & Van Alfen is gespecialiseerd in het uitvoeren van opleveringskeuringen van nieuwbouwhuizen, voornamelijk op regionaal niveau in de regio’s Arnhem, Ede, Nijmegen en Zevenaar. Met een schat aan praktijkervaring van meer dan 25 jaar, hebben wij ruime kennis over bebouwing in deze regio’s. Deze uitgebreide kennis stelt ons in staat om grondige en betrouwbare rapportages te leveren, waarbij we oog hebben voor de kleinste details.

Waarom is een opleveringskeuring nieuwbouw belangrijk?


 • Kwaliteitsborging: Een opleveringskeuring waarborgt de kwaliteit van je nieuwbouwwoning door onafhankelijke controle op bouwkundige gebreken en afwerkingen.

 • Probleemdetectie: Een grondige inspectie door een ervaren bouwkundige zorgt ervoor dat tijdens de oplevering eventuele verborgen gebreken of afwijkingen worden opgespoord, zodat deze direct kunnen worden aangepakt.

 • Onderhandelingspositie: Met een gedetailleerd opleveringsrapport nieuwbouw in handen sta je sterker in de onderhandelingen met de bouwer en kunnen mogelijke reparaties of herstelwerkzaamheden worden geëist.

Wat wordt gecontroleerd tijdens een opleveringskeuring?


Tijdens een opleveringskeuring wordt je nieuwbouwwoning grondig gecontroleerd op diverse aspecten. Een ervaren bouwkundig inspecteur inspecteert onder andere de kwaliteit van de bouw, afwerking, installaties, en het naleveren van bouwvoorschriften. Ook worden eventuele gebreken, afwijkingen of onvolkomenheden vastgelegd en beoordeeld op hun impact. Daarnaast wordt de werking van deuren, ramen, sanitair en andere voorzieningen gecontroleerd. Het doel van deze inspectie is om een volledig beeld te krijgen van de staat van de woning en eventuele tekortkomingen tijdig te identificeren, zodat deze kunnen worden opgelost door het bouwbedrijf, voordat je de sleutels ontvangt.

Waaruit bestaat het opleveringsrapport nieuwbouw?


Het bouwkundig opleveringsrapport bestaat uit een gedetailleerde en objectieve beschrijving van de staat van de nieuwbouwwoning. Het bouwkundig rapport bevat onder andere een overzicht van de uitgevoerde controles en inspecties tijdens de opleveringskeuring. Daarnaast worden eventuele gebreken, afwijkingen en onvolkomenheden nauwkeurig vastgelegd en geïllustreerd met foto’s. Ook worden de bouwtechnische aspecten, zoals de constructies, afwerkingen, installaties en materialen, in het rapport toegelicht. Door de uitgebreide en heldere informatie in het bouwkundig opleveringsrapport heeft de koper een duidelijk overzicht van de staat van de woning en kunnen eventuele vervolgstappen worden ondernemen.

bjorn_teelker

Bouwtechnische opleveringskeuring aanvragen?


Een bouwkundige opleveringskeuring aanvragen voor uw nieuwbouw woning of meer informatie ontvangen? Neem contact op met onze deskundige Bjorn Teelker via (026) 785 37 58 of vul het onderstaande contactformulier in.

Teelker & Van Alfen

Ontdek de meerwaarde van onze integrale bouwkundige inspecties en adviezen. Van nauwkeurige analyses tot heldere rapportages, wij zorgen voor een solide basis van kwaliteit en veiligheid. Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte? Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Kantoor
Meester B.M. Telderstraat 7
6842 CT Arnhem

(026) 785 37 58

info@teelkervanalfen.nl

KvK: 90289056

Opleveringskeuring aanvragen?